1. Du er her:
  2. Alle jobber i hele verden
  3. Gigajob Norge
  4. Slik skriver du en suksessrik CV
 
 

Slik skriver du en suksessrik CV

Les tips for en suksessrik søkeprofil

Du er ikke sikker på hvordan du best skriver din CV? Her finner du noen tips om hvordan jobbsøket ditt blir enda mer suksessrikt. Noen få enkelte skritt, og du oppretter en profesjonell CV som vekker oppmerksomheten til arbeidsgivere.

På et online-jobbmarked trenger du en annen CV enn for et vanlig jobbsøk. Det bør være en kombinasjon av CV og motivasjonsbrev. Hovedmålet er at arbeidsgivere enklere finner din annonse. Så snart en arbeidsgiver har funnet din annonse og tatt kontakt, sender du dine fullstendige søknadsdokumenter. Les videre og gi din annonse en profesjonell touch:

spacer Tittelen
Det viktigste: Ta deg tid for tittelen. Slagordene du bruker i tittelen sammenlignes med slagord som arbeidsgivere bruker for deres medarbeidersøk. Bruk alle viktige slagord i tittelen. Istedenfor "lærer", skriv for eksempel "lærer, videregående skole, engelsk, økonomi". Det er tittelen som utgjør forskjellen!
spacer Beskrivelsen
  • Forklar, hva slags stilling du søker. Hvis du ikke er helt sikker på hva slags stilling du søker, oppgi eksempler på hva du kunne eller ville gjøre. For eksempel: "Jeg er lærer i videregående skole for fagene engelsk og økonomi. Jeg søker stillinger i offentlige og private skoler. Jeg er også interessert i å undervise i kveldsskoler, eller å gi privatundervisning." Men ikke vær for generelt. "Jeg er interessert i alle jobber" eller "Alt" gjør inntrykket av at du ikke er seriøs.
  • Som neste skritt beskriv dine kvalifikasjoner. Dine grader, forrige og nåværende arbeidsstillinger, og alle ytterlige kvalifikasjoner som du har oppnådd, gir arbeidsgiveren et inntrykk av ditt faglige spektrum. Ikke utelat noe.
  • Til slutt glem ikke å skrive om stillingstypen som du søker. Skriv om du ønsker å arbeide heltid, deltid eller på timebasis. Disse informasjoner er viktige for arbeidsgivere.
spacer Bildet
Et bra bildet er prikken over i-en. Velg et portrettbilde som ble tatt foran en nøytral bakgrunn. Et bilde der du direkte ser i kameraet virker bedre enn et bilde der du ser i den annen retningen. Og husk alltid: dette er ikke Facebook, det gjelder å gjøre et profesjonelt inntrykk.

Følg disse enkelte skritt mens du skriver annonsen din, og finn din nye stilling enda fortere! Lykke til!

Ditt Gigajob-team